De Omgeving

Door de unieke en centrale ligging van de camping worden er in de omgeving vele mogelijkheden geboden voor diverse uitstapjes, zowel voor volwassenen als voor kinderen.

Dichtstbijzijnd, op slechts 1,3 km, het Koninklijke dorp Lage Vuursche met verschillende (pannenkoeken)restaurants, midgetgolfbanen, een nieuw klimbos en een recreatiekuil.

Westwaarts ligt het Sticht, een polderlandschap met op ca. 8 km de Maarsseveense & Loosdrechtse Plassen, waar men kan zwemmen, een rondvaart kan boeken en een zeilboot of een kano kan huren om de omgeving vanaf het water te verkennen.

Ten noorden van ons ligt het Goois Natuurreservaat met een zeer rijke gevarieerde natuur. Er is veel cultuurhistorie te vinden met grafheuvels, landgoederen en oude karrensporen. Het natuurreservaat biedt onderdak aan vele soorten planten en dieren.

Steden als Amersfoort, Hilversum en Utrecht liggen binnen handbereik. Vanaf station Hollandsche Rading bent u binnen 15 minuten in Hilversum of Utrecht, maar ook op de fiets zijn deze steden prima te bereiken. Hilversum ligt het dichtstbij, maar voor diegenen die van een stukje fietsen houden, is Utrecht of Amersfoort ook prima te doen.

Men kan er (overdekt) winkelen, er zijn musea, evenementen en weekmarkten. Zo kan dat ook vaak in de omliggende dorpen, zoals Maartensdijk en Loosdrecht.

Aanraders zijn het museum voor Beeld en Geluid op het Mediapark in Hilversum, het Spoorwegmuseum in Utrecht, een bezoek aan Paleis Soestdijk of de haven van Spakenburg met haar vissers.

Wij hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet, ingedeeld naar de 4 windstreken. 
Klik op de link en u ziet hoeveel er te beleven valt in de schitterende omgeving van de camping.

Hollandsche Rading heeft een NS-station met half-uurs verbinding op de lijn Utrecht - Amsterdam. Ook met Q-bus is er een goede verbinding met de lijn Utrecht - Hilversum v.v.

Een zeer bijzonder evenement op loopafstand van de camping vindt plaats op de 3e zaterdag in augustus, dat is het Rading Spoor, stoommodeltreinen in het bos, een must-see voor de echte treinliefhebber.

Vanaf Natuurcamping “Fazantenhof” zijn er veel bezienswaardigheden te bezoeken:

Sfeervolle steden, lieflijke dorpen met fraaie (buiten)huizen en boerderijen, kastelen, forten en musea. Het zeer gevarieerde natuurschoon is alom aanwezig. Onze camping is uitermate geschikt als uitvalsbasis: te voet of op de fiets, met de auto of met het openbaar vervoer (2 km).

 

Klik hier voor meer informatie in alle Windrichtingen

“Stilte is kwaliteitsvolle aandacht”

quote in DWDD 15-01-2014

RESERVEER NU